Uncategorized

“Besime të ndryshme, një komb i vetëm” në Muzeun Historik Kombëtar

By Maj 6, 2019 No Comments

Instituti i Bashkëpunimit për Integrimin dhe Zhvillimin, Muzeu Historik Kombëtar, Komunitetet fetare të Shqipërisë, Institucionet Ndërkombëtare dhe Shqiptare të Arsimit të Lartë në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave organizuan sot eventin me ekspozitë dhe konferencë me titull: “Feja në shoqëri – modeli shqiptar” në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar në Tiranë.

Në këtë event Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave përgatiti me shumë kujdes ekspozitën “Besime të ndryshme, një komb i vetëm” dedikuar besimit fetar në Shqipëri.

Kjo ekspozitë e përgatitur me shumë kujdes nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.
përbëhet nga 11 stenda me fotografi dhe dokumente të Arkivit Qendror Shtetëror ku pasqyrohet bashkëjetesa fetare në Shqipëri.

Ky event synon të promovojë dhe kultivojë një vlerë të shquar dhe të dallueshme të shoqërisë shqiptare, bashkëjetesën në diversitetin e bashkësive fetare shqiptare në harmoni, paqe dhe integritet.

Të pranishëm në këtë event të ideuar nga drejtori ekzekutiv i ICID Albania, Prof. Dr. Reis Mulita, ishin përfaqësues nga të gjitha komunitet fetare në Shqipëri, ambasador, drejtues institucionesh si Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z.Dorian Koci, Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave z.Ardit Bido, nënkryetari i Bashkisë së Tiranës z.Andi Seferi, studiues, etj.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur në mjediset e Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë deri më 08.05.2019

Leave a Reply