Uncategorized

DPA çel ekspozitën me botime të revistës “Hylli i Dritës”

By Tetor 29, 2019 No Comments

Me rastin e 106 vjetorit të botimit të parë të revistës “Hylli i Dritës”, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ekspozoi sot në mjediset e Kalasë së Tiranës një pjesë të numrave të revistës së themeluar nga At Gjergj Fishta në tetor të vitit 1913.

Ekspozita vjen në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare dhe Kalanë e Tiranës. Të pranishëm në prezantimin e saj ishin Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave Dr. Ardit Bido, zëvendësdrejtorja e Bibliotekës Kombëtare znj. Etleva Domi, Frati Françeskan At Vitor Demaj dhe administratorja e Kalasë së Tiranës Klodiana Toptani.

Pjesëmarrësit panë me interes koleksionin që ruhet në Bibliotekën e DPA-së dhe në Bibliotekën Kombëtare. Për të gjithë të interesuarit që duan të shohin nga afër revistën e cila ka luajtur një rol të rëndësishëm në formimin kulturor të Shqipërisë, ju bëjmë me dije se ekspozita do të jetë e hapur edhe nesër.

Leave a Reply