Objekte Muzeale

Peshore

Peshore e vitit 1962 e markës Gjermane - Veb Oschatyer Waagenfabrik, gjendet në laboratorin e restaurimit në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.

Peshore

Peshore historike e markës Meopta Praha nga Çeko - Sllovakia, gjendet në laboratorin e restaurimit në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.

Furçë pastrimi

Furçë rreth 20 vjeçare, e përdorur për praktika të ndryshme pastrimi, i gjendur në laboratorin e restaurimit në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave.

Makinë shkrimi “Oliveti”

Makina është në ngjyrë të zesë. Ka vetëm ngjysmën e mbajtëses, atë poshtë. Mbajtësja lart mungon.

Aparat leximi bobinash “Carl Zeutcel”

Aparat në ngjyrë gri të hapur.

Aparat leximi filmash, xhaketash dhe kontrolli

Aparat në dy ngjyra, bezhë dhe kafe.

Klimatizator për matjen e lagështisë në vendruajtje

Klimatizator metalik, me dorezë

Matës temperature në vendruajtje

Syzet e Dhora Lekës

Urdhri Mbretëror i Shqiponjës së Zezë

Ky urdhër i përket datës 26 mars 1914, “Urdhri Mbretëror i Shqiponjës së Zezë”, është një medalje e madhe e rrumbullakët me lak për të futur shiritin në nyjen e varëses.

Flamur i kuq me shqiponjën e zezë. Materiali beze. Në njërin cep të tij ka të shënuar ” Kët flamur e kam vjedh kur u martu Zogu në PTT”

Medalje që mund të vendoset në gjoks, ku është paraqitur një ushtar dhe data 1945-2005. Pjesa e copës është në ngjyrë të kuqe me vija të verdha dhe blu. Medalja është e shoqëruar me certifikatë

Bust

Shote Galica. Pjesë e fondit të dhuratave të Enver Hoxhës.

Matës temperature me termistor.

Medalja/Urdhiri është në formën e Shqiponjës dykrenare, me shiritin kuq e zi me të cilin mund të varet, ngjyrë e kuqe dhe verdhë bronx. Në mes ka një hapsirë boshe kur vendoset një pjesë tjetër e rrumbullakët ku është paraqitur përkrenarja e Skënderbeut brenda një rrethi me gjethe të gjelbërta dhe të verdhë ar.

Gramofon “Dousona”

Kuti portative në formë valixheje

Gramofon elektrik

Garrad Model 301. Vetëm aparat, pa krah. Është vendosur në një mbajtës portativ dërrase, prodhuar në mënyrë artizanale në Shqipëri

Gramofon “Edison”

Orendi duri, me këmbë.

Flamur në ngjyrë të kuqe të fortë.

Gërmat e përdorura janë në ngjyrë të verdhë por e hequr, kanë nglelur vetëm gjurmët. Është shënuar “Shoqëria Shqiptare” Pjesa poshtë e palexueshme. Sipër ka dhe një gjysëm hëne me yll.